Gesponsorde filmproductie of co-productie is de ‘next big thing’ in videomarketing. 

Sinds eind 2020 zijn wij met Studio Choisi actief in de creatie van snackable videocontent. We werken voornamelijk voor Vlaamse KMO’s en daarbij hebben we de voorbije 3 jaar reeds een enorme evolutie gezien. Van showroomvideo’s, tot HR-campagnes, productpresentaties, en teambuildings… Onze crew groeide uit tot een van dé referenties in Vlaanderen met meer dan 100 producties per jaar. 

Meer ambitie

In 2023 was er voor het eerst al een duidelijke shift merkbaar. Hoewel we nog steeds gevraagd werden voor de traditionele video’s, voelden we dat er bij het high-end cliënteel meer ambitie was. Na een aantal succesvolle, zinnenprikkelende brandingvideo’s voor onder meer Obumex en Belgiqa en verschillende meeslepende mini-docu’s voor onder meer Sky-Frame en Bruno Erpicum lanceerde RR Interieur in de herfst van vorig jaar ook hun eerste kortfilm ‘The Women of RR’.

Hogere budgetten

Ons cliënteel voelt dat de lat hoger leggen ook meer resultaat met zich meebrengt. Een volgende logische stap is een evolutie naar nog meer kwaliteit. Maar dat betekent ook hogere budgetten en hier komt wat creativiteit bij kijken om dit mogelijk te maken.

Vergelijking met magazines en fotoreportages

Bij fotoreportages is het al heel lang ingeburgerd. Een fotograaf bezoekt een villa en de architect, het bouwbedrijf en een vijftal onderaannemers leggen samen om de fotoproductie op topniveau te bekostigen. Veel praktischer en prijsefficiënter dan elke partner die apart zijn eigen fotograaf laat langsgaan. Ook bij magazines is het al jaren ingeburgerd dat sterke merken erin slagen om hun magazineproductie te laten co-financieren door een aantal van hun belangrijkste stakeholders met advertenties en advertorials. 

Nieuwe ontwikkelingsfase in videomarketing

In 2024 zullen we dan ook een nieuwe ontwikkelingsfase kennen in video- en filmproducties voor KMO’s. Die exclusieve villa in het buitenland zal op veel grotere schaal ‘geproduced’ worden. In plaats van een cameraman met een goede briefing, een drone en een gimbal op pad te sturen, zal hij vanaf dit jaar een klank- en lichttechnieker en twee assistenten meekrijgen. Zullen we één of twee ravissante acteurs en actrices kunnen inzetten en zal het verhaal een cinematografisch karakter krijgen door de gepassioneerde stem van internationaal klinkende voice-overs. 

Voet zetten in een internationale context

Enkel op die manier kunnen Belgische (maak)bedrijven hun voet blijven zetten naast hun internationale concurrenten. Het L.A. of Dubai-gevoel kun je immers enkel creëren als er voldoende budgettaire speelruimte is. Met het ‘Handmade in Belgium’ label alleen dreigen we het anders af te leggen tegen die spelers die hun verpakking beter weten te verkopen, ondanks een minder kwalitatieve inhoud. 

Expertise in huis

Het goede nieuws is dat we met Studio Choisi de expertise in huis hebben om die synergie te creëren en budgetten te verzamelen met het oog op dergelijke producties. Onze jarenlange ervaring bij de creaties van magazines voor onder meer ASL Private Jets, Sotheby’s Realty, Zoute Grand Prix en Absoluut hebben ons een indrukwekkend netwerk aan partners opgeleverd die het principe reeds kennen en actief ondersteunen. 

Een prachtige referentie in gedachten? Dan nodigen wij u graag uit om de mogelijkheden te ontdekken.