VIDEO

De belangrijkste visuele communicatietool
We leven in een echte beeldcultuur. Klanten overtuigen doe je al lang niet meer alleen door boeiend te praten over uw merk, product of dienst, maar vooral door uit te pakken met inspirerende beelden in een aantrekkelijke setting. Droge productshots zijn passé, creatieve opstellingen scheppen sfeer en zorgen voor een hogere succesratio.

Videomarketing Strategie

Of het nu gaat om product teasing op social media, sfeer scheppen in de showroom of uw salespeople een turbotool geven bij aanvang van elke meeting. Video heeft niet alleen zijn plaats gevonden in de marketingmix van elk sterk bedrijf, het is de belangrijkste visuele communicatietool geworden.

Verschillende Soorten Video

De voorbije jaren groeiden we uit tot één van de trendsetters met geslaagde mini-documenaires, zinnenprikkelende kortfilms, pakkende mastervideo’s of korte snackable video’s en snippets of fragmenten. Dit alles in verschillende formaten van traditioneel 16:9, 9:16 voor mobiel of 4:5 voor social media posts.

CORPORATE VIDEO

Inspanningen in de verf zetten rond sustainability? Licht werpen op overnames of investeringen? Of de teambuilding in beeld brengen om de concurrentie een stap voor te zijn in de war on talent.

Ref: Vandelanotte Teambuilding

HR VIDEO

De vacaturevideo waarbij een job of bedrijf wordt voorgesteld door de huidige personeelsleden. Want wie kan dat beter dan de mensen die reeds in de organisatie actief zijn?

Ref: Woodstoxx zoekt sales

SALES VIDEO

Onderzoeken tonen aan dat explainer video één van de beste tools is om de twijfelende klant te overtuigen om een aankoop te doen op een webshop.

Ref: De Nachtwacht

BRANDING VIDEO

Eén spectaculaire allesomvattende video als opener op de website? Presentaties starten en in een handomdraai iedereen warm maken voor uw bedrijf? Met een mastervideo pak je je publiek in.

Ref: Obumex

TESTIMONIAL VIDEO

De beste reclame is een tevreden klant. Zet een turbo op die mond-tot-mondreclame met een klantentestimonial.

Ref: Vandelanotte x Hertog Jan

MINI-DOCU

De sociale media hebben ervoor gezorgd dat we per definitie onze eigen tv-kanalen ontwikkelen. Eén van de meest intrigerende manieren om dat te doen is de mini-docu. Via storytelling informeren en teasen. Een mini-docu is anderhalve tot drie minuten lang en brengt één tot drie mensen aan het woord. De kwaliteit van deze reportages ligt op nationale tv niveau.

Ref: ZGP MC20 meets MC12

KORTFILM

Dit genre surft mee op de golven van de slow marketing. Dit type videomarketing neemt de tijd om mensen uitvoeriger aan het woord te laten, processen te tonen: van ontginning tot eindproduct. Het is het type film dat doet dromen met maximale sfeerschepping. Het is meer cinematografisch en dus ook nog meer geschikt om op grote schermen mee uit te pakken, maar tegelijk zal het ongetwijfeld ook op social media scoren.

Ref: The Women of RR Interieur

ASMR VIDEO

Tactiel, focus op mens en métier, kenmerkende handelingen, typische geluidjes… Met ASMR-marketing proberen we op een licht verteerbare manier maximaal zinnenprikkelende gevoelens op te wekken, want daarover gaat het. Kippenvel creëren!

Ref: Belgiqa

SNACKABLE VIDEO

Bij snackable video leggen we de focus op de mooie plaatjes en bijpassend muziek. Snel en vlot verteerbare content, meer en meer in 9/16 rechtopstaand formaat voor Instagram Reels of TikTok.

Ref: Reel Salt

COMMERCIAL

De commercial is terug van nooit echt weggeweest. Nu onbeperkt doorspoelen aan banden werd gelegd vinden heel wat above-the-line bedrijven hun weg terug naar VTM Go, VRT Max, Streamz of andere kanalen. Maar dankzij de social media is ook voor below-the-line bedrijven de commercial een marketingtroef geworden. Wij werken een volledig en origineel concept uit in functie van het medium en de doelgroep.

Ref: X-Mas video Jaguar Land Rover Kortrijk

PODCAST...
IN BEELD GEBRACHT

Podcast zou wel eens ‘the next big thing’ in marketing kunnen zijn. Maar dan wel op voorwaarde dat hij ook in beeld gebracht wordt. Want enkel en alleen terend op audio is het moeilijk om voldoende aandacht te creëren. Gebruik makend van de overige social mediakanalen kan het wel een schot in de roos zijn. In onze eigen studio kunnen we een talkshow setting creëren, waardoor u straks één van de trendsetters in uw markt wordt.